Zwembaden Wesley Van de Kerkhove,
veel meer dan enkel een bak met water!

Stap 1: plan


Voor aanvang van de werken wordt, in samenspraak met de klant, gekeken naar inplanting van het zwembad.

Stap 2: beton


Onze zwembaden worden vervaardigd uit gewapend beton. Naar gelang de mogelijke toegang van de werf kan gewerkt worden met ter plaatse gestort beton d.m.v. bekistingspanelen. Indien de werf moeilijker toegankelijk is voor groot materieel kan gewerkt worden met stapelblokken, welke ook gewapend zijn en gevuld met beton.

Stap 3: leidingen


Eens de kuip volledig gegoten is en alle nodige inbouwstukken zijn geplaatst, worden de hydraulische leidingen (om de verbinding tussen de filterinstallatie en het zwembad te voorzien) en elektrische bekabeling (voor verlichting, rolluik en niveauregeling) geplaatst op de daarvoor voorziene plaats. Dit kan in een bestaande ruimte gemonteerd worden of in een bijkomende poolhouse.

Stap 4: stabilisatie


Volgende fase bij het voltooien van het zwembad is het aanvullen rond de kuip met een stabiliserend materiaal.

Stap 5: betegeling


Nadien kunnen de boordstenen en het terras worden gelegd.

Stap 6: afwerking


Afhankelijk van de soort afwerking kan liner, mozaïek of betegeling geplaatst worden.

Stap 7: installatie


Ondertussen wordt de technische installatie gemonteerd met zwembadfilter, filter- en warmtepomp en waterbehandelingsysteem. De filterinstallatie is meestal opgebouwd uit een frequentiegestuurde filterpomp en warmepomp, dit om een aanzienlijke energiewinst te bekomen t.o.v. de traditionele filter- en warmtepompen. De waterbehandeling geschiedt door chloor/ph-dosering of zoutelektrolyse. Deze systemen hebben hun diensten al bewezen en vragen weinig nazicht door de gebruiker maar zorgen steeds voor een deugdelijke waterkwaliteit.

Stap 8: rolluik


Na het vullen van het zwembad kan het rolluik geplaatst worden.

Zelfbouw


Wilt u zelf de handen uit de mouwen steken, kunnen we ook zelfbouwpakketten aanbieden met professionele begeleiding.